CENY BILETÓW

Typ biletu:
Normalny
logo
Typ miejsca:
Płyta Główna (m. stojące)
Cena:

35 zł

Typ biletu:
Normalny
logo
Typ miejsca:
Płyta Główna (m. stojące)
Cena w dniu koncertu:

45 zł

ZAKUP BILETÓW ONLINE

Bilety dostępne w partnerskich sieciach sprzedaży

DODATKOWE INFORMACJE

Wydarzenie
The Analogs
Inkwizycja
Dodaj do kalendarza
Przeczytaj regulamin
Organizator: Fundacja ACADEMICA
Oświadczenie

GALERIA

WIDEO

OPIS WYDARZENIA

I kolejna zmiana terminu oczywiście niezależna od klubu ani zespołu, tylko od wirusa i związanych z nim przepisów. Trzymajcie kciuki za to żeby wreszcie ruszyły koncerty!!!
Bilety kupione w przedsprzedaży zachowują oczywiście ważność.
Trzymajcie się, bądźcie ostrożni i rozsądni i do zobaczenia w kwietniu!

The Analogs powstali w 1995 roku w Szczecinie i jest obecnie jednym z najbardziej znanych i rozpoznawalnych zespołów polskiej sceny punk rockowej. Ich piosenki takie jak "Pieśń Aniołów", "Era Techno", "Dzieciaki Atakujące Policję" zna każdy kto interesuje się mocnym, gitarowym graniem. Znakiem rozpoznawczym zespołu stały się teksty piosenek które opowiadają o brutalności życia, zagubieniu, wyobcowaniu, przemocy oraz nierówniościach społecznych. Na swoim koncie mają niezliczoną ilość koncertów w Polsce oraz Europie. W 2020 roku świętuja 25 lecie swojej działalności a koncert który zagrają będzie się składał z najbardziej znanych i lubianych przez publiczność utworów jakie posiadają w swoim dorobku.
Zapraszamy serdecznie!!!
Dyskografia:
Oi! Młodzież (1996)
Street Punk Rulez! (1998)
Hlaskover Rock (2000)
Blask Szminki (2001)
Trucizna (2002)
Kroniki Policyjne (2004)
Talent Zero (2005)
Poza prawem (2006)
Najlepsze z najgorszych (2007)
Miejskie opowieści (2008)
Taniec Cieni (2010)
S.O.S. (2010)
Ballady czasu upadku (2012)
Pełnoletnia Oi! Młodzież (2013)
Na Serca Mego Dnie (2013)
Bezpieczny port (2014)
20 lat idziemy drogą tradycji (2015)
Ostatnia Kołysanka (2015)
Wilk (2018)
Projekt pudło (2019)
www.analogs.pl (oficjalna strona internetowa)
www.oldschool.pl (oficjalny sklep zespołu)
oraz na FB:
https://www.facebook.com/TheAnalogs/
https://www.facebook.com/projektpudlo/
Wytwórnia:
https://www.facebook.com/oldschoolpunx
Kontakt z zespołem: analogs@op.pl
Inkwizycja powstała 1 kwietnia 1989 roku w Krakowie z
inicjatywy członków rozwiązanej hardcore'owej Ustawy o
Młodzieży (UOM): poety Dariusza "Ex Perta" Eckerta – voc. (exGonokok) i Krzysztofa "Żółwia" Turchana – g., bg. (ex-Die
Gewaldlosen).
W 1991 zespół w krakowskim Teatrze Stu nagrał debiutancki
materiał pt. "Na własne podobieństwo". To pierwsza w Polsce
płyta wydana przez firmę niezależną (Nikt Nic Nie Wie). W 1998
ukazał się na winylu minialbum "Słowo", zawierający pięć
utworów, nagranych w słynnym warszawskim studio Roberta
Brylewskiego "Złota Skała". W 2000 r. została wydana kaseta
zawierająca przekrojowy materiał zespołu - od utworów
pochodzących z pierwszej płyty, przez niepublikowane nagrania z
demo Złota Skała, po kompozycje z singla "Słowo", z drugiej
strony - wiersze lidera w formie prezentowanej podczas własnych
wieczorów autorskich. Całość materiału z minialbumu "Słowo"
oraz utwory premierowe została wydana ponownie w 2002 r. na
pierwszym CD zespołu zatytułowanym "Stare fotografie",
nagranym w studio B&B Records w podkrakowskich
Niepołomicach.
Po zawieszeniu działalności w 2004 zespół w 2011 rozpoczyna w
nowym składzie próby oraz koncerty wyjazdowe. Powstaje
kilkanaście nowych utworów. Po ustabilizowaniu składu w 2013 zespół rozpoczyna przygotowania do nagrań
studyjnych. W międzyczasie w czerwcu 2013 wychodzi zremasterowana przez Marcina Dymitera reedycja LP "...Na
własne podobieństwo..." – dostępna na winylu, a w październiku 2013 - na CD i w wersji mp3 (razem z również
zremasterowanym singlem "Słowo"). W grudniu 2013 zostają opublikowane pierwsze po reaktywacji dwa nowe
utwory na singlu "Powiedziałem", nagrane przez Roberta "Nasti" Nastala w krakowskim studio 3AKRAM.
W 2014 r. Inkwizycja intensywnie koncertuje, m.in. na festiwalach Rock na Bagnie w Goniądzu oraz Off Festival w
Katowicach. W międzyczasie powstaje pełnowymiarowy album "Wojny nie będzie", zawierający 11 premierowych
utworów i mający swoją premierę 21.11.2014. Nagrywany jest pomiędzy czerwcem a wrześniem m.in. w studiach
MaQ Records w Wojkowicach, 3AKRAM w Krakowie i KWARTstudio w Bochni. Produkcji całości podjął się gitarzysta
zespołu, Grzegorz "Drut" Włodek, a miksów i masteringu Piotr Gruenpeter ze studia Satanic Audio w Sosnowcu.
Muzyka Inkwizycji jest próbą połączenia hardcore z klasycznym punkiem, heavy i thrash metalem, jak również
bardziej melodyjnymi klimatami. Nierzadko ociera się o psychodelię, gotyk, rock progresywny. Teksty utworów
inspirowane są haiku, wiele ma charakter antywojenny. Piętnują fałsz, hipokryzję (również Kościoła - stąd
przyklejona na początku działalności łatka zespołu antyklerykalnego).
Obecny skład zespołu
Dariusz "Ex Pert" Eckert (od 1989) - voc
Grzegorz "Drut" Włodek (od 2013) - g
Artur Łucka (od 2015) - b
Bartłomiej Kliś (od 2017) - dr
Dyskografia
Albumy
1991: Na własne podobieństwo (Nikt Nic Nie Wie) - reedycja: 2013
2002: Stare fotografie (Nikt Nic Nie Wie)
2014: Wojny nie będzie (wyd. własne, Pasażer)
Minialbumy i single
1998: Słowo (Nikt Nic Nie Wie) - reedycja: 2013
2013: Powiedziałem (wyd. własne)